Ung Nannestad, Bloggen symbol

{

Bloggen

}

Monica, Kristin, Pernille, Hege og NinaIllustrasjon av en som løfter opp hjerte
Publisert:
28.2.20

Helsestasjon for ungdom- hvem er de?

Hei, og god vinterferie!

Håper mange av dere hviler, sover og fyller på med energi denne uka. Mens dere gjør det,tenkte vi at en liten presentasjon av oss som jobber på Helsestasjon for ungdom(HFU) her i Nannestad er innafor.  Mange av dere kjenner oss nok litt, for vi sitter ute på skolene også. Men her kommer en liten presentasjon!

Monica Hammer og Nina Kolsrud Overen er helsesykepleiere på ungdomskolen. Monica er glad i snøbading og tidlig vårbad i elva på hytta, mens Nina liker strikking og turer i frisk luft. Kristin Bjørnland og Pernille Halvorsen er på Nannestad vgs. Kristin som helsesykepleier og Pernille som psykisk helsearbeider. Viste dere at Kristin ble kretsmester i høyde i 1976? Pernille kan ikke skilte med noen kretsmester i høyde, men hun er veldig glad i solo super og har fisket hai i Afrika. Hege Kristin Netmangen Larssen som er vår faste HFU lege, Hege bor på gård med en gul katt og 300+ kuer.

Vi er et gratis tilbud på helsestasjonen hver onsdag mellom 14.30 og 17.00, unntatt i skoleferier, da er vi stengt. Du trenger ikke bestille time, men bare komme innom så hjelper vi deg så godt vi kan. Hva kan vi hjelpe deg med tenker kanskje du nå?  Hmmm, godtspørsmål! Vi kan hjelpe til med ganske mye, her er det rom for å snakke om alt du måtte lure på, for eksempel samliv, seksualitet, tanker, følelser, rus,prevensjon, abort, svangerskap, familieproblemer, seksuelt overførbare infeksjoner (SOI), spiseforstyrrelser, gaming eller andre problemer. Ingen spørsmål er for dumme, du vil bli møtt med respekt og god informasjon. Vi har taushetsplikt, som vil si at det du forteller oss sier vi ikke til andre. Men noen ganger må vi hente inn andre som kan mere om ting enn det vi selv kan. Da bruker vi opplysningsplikten. Men dette gjør vi aldri uten at vi har snakket med dere om det. For det skal være et trygt sted å komme og få den hjelpen du trenger.

Her får du gratis kondomer, resept på hormonell prevensjon, testing ved spørsmål om SOI eller graviditet mm. Du kan få hjelp til å komme i kontakt med andre hjelpeinstanser, dersom det er behov for det. Du kan nesten si at vi er litt som poteten, kan brukes til alt.

Vi ønsker at alle som trenger det skal vite om oss, vi har et tilbud for alle ungdommer i kommunen. Her er du ungdom mellom 13 og 25 år. Kom alene eller sammen med venner.

 

Fortsatt god ferie, vi sees på HFU!

 

Tidligere blogginnlegg