Ung Nannestad, Bloggen symbol

{

Bloggen

}

Illustrasjon av en som løfter opp hjerte
Publisert:
11.8.20

HFU åpner igjen som vanlig ved skolestart.

Håper alle sammen har hatt en riktig fin sommer, slappet av og kost seg masse. Ikke minst at dere er klare for å starte opp igjen på nytt skoleår- det er ihvertfall vi.

Nå når skolen starter igjen åpner HFU som vanlig igjen på onsdager fra 14.30 til 17.00. Første normale åpen dag er 19 august, og vi gleder oss til å se dere igjen. Følg oss gjerne på instagram for oppdateringer. Der får dere beskjed om hvem som er på jobb, når det er åpent, og annen nyttig informasjon. Søk oss opp: helsestasjonforungdomnannestad eller hfu_nannestad.

I sommer har det kommet en del spørsmål om prevensjon, og her kommer en liten informasjon om det.

Kvinner i alderen 16-21 år får økonomisk støtte til prevensjon fra staten. I 2020 utgjør dette 120 kroner for prevensjon i tre måneder.

Dette betyr at mange kvinner får gratis prevensjon. For eksempel vil en pakke p-piller som koster mindre enn 120 kroner for 3 måneder være gratis. For p-piller som koster over 120 kroner må du betale den resterende del av summen over 120 kroner.

Hvis du ønsker langtidsvirkende prevensjon som p-stav, hormonspiral eller kobberspiral vil prisen variere ut i fra hvor gammel du er. Kobberspiralen er gratis til og med fylte 20 år, mens de på 21 år betaler en egenandel.

For p-stav og hormonspiral gjelder følgende: Dersom du er 16, 17, 18 eller 19 år er det gratis. Dersom du er 20 eller 21 må du betale en egenandel. Så da kan du bare komme på HFU og få en resept hos oss, går på apoteket og henter ut den prevensjonen du har fått resept på.

Tidligere blogginnlegg