Ung Nannestad, Bloggen symbol

{

Bloggen

}

Illustrasjon av en som løfter opp hjerte
Publisert:
16.10.20

#SpørMer

I oktober markerer vi verdensdagen for psykiskhelse, og det er flere markeringer rundt i hele landet.  Men hvorfor er den viktig å markere? Hver enkelt av oss har en psykisk helse, og den må vi være bevisst på å ivareta. Verdensdagen har som mål å bevisstgjøre viktigheten av å styrke den psykiske helsen så man er bedre rustet til å møte livets utfordringer. Forskning, og tall fra folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av oss vil oppleve psykiske utfordringer i løpet av livet. Det å ha noen å snakke med kan være avgjørende for hvordan vi vil håndtere problemene,og om vi vil søke hjelp.

I år er fokuset #spørmer på verdensdagen, det er for å oppfordre oss alle til å være mere oppmerksomme,vise interesse og ikke minst spørre mer. Årets tema sier noe om viktigheten av å spørre mer, og fortsette og spørre mer selv om man har fått et svar.  Det å være nysgjerrig på andre mennesker vil kunne være med på å åpne opp for inkludering og bedre holdninger. Bli bedre kjent med menneskene rundt oss, og gi en større forståelse. Tørr og spørre og inkluder de rundt deg, også de som du til vanlig ikke leker eller er sammen med.

Hvis du sliter og har det vondt,eller du vet om noen som sliter, snakk med en voksen som du stoler på, eller du kan snakke med helsesykepleier på skolen, eller en lærer. Fortell om hvordan du har det. Husk at det er bedre å dele de vonde tankene og opplevelsene med en voksen enn på sitte og holde på de alene. Ser du at vennene dine har det vondt,spør om hvordan de har det, eller si ifra til en voksen og spør om hjelp.

Her i Nannestad har vi flinke helsesykepleiere på alle skolene, og her har du en oversikt over hvem som er«din» helsesykepleier og psykisk helsearbeider på din skole.  

Eltonåsen: Marianne Johansen

Kringler: Cecilie Milli

Preståsen: Sissel A. Bendiksen og Line Furulund

Maura: Anne Aalborg og Line Furulund

Ungdomskolen: Monica Hammer og Nina K Overen

Nannestad vgs: Kristin Bjørnland og Pernille Halvorsen

 

Du kan også ringe / ta kontakt med noen på disse hjelpelinjene:

Kors på halsen

Ring, skriv, chat eller diskuter (for alle under 18 år)

Telefon 800 33 321 (mandag–fredag 14–22)Tjenesten er gratis og du kan være anonym

 

https://www.snakkompsyken.no/

SnakkOmPsyken.noer et tilbud fra Blå Kors til barn og unge i hele Norge.Åpningstider: søn–tors 15–21

 

Kirkens SOS

Telefon 22 40 00 40 (hele døgnet)

 

Alarmtelefonen for barn og unge
Telefon 116 111
Alarmtelefonen er et nødnummer for barn og unge, som er gratis å ringe.

Ta kontakt hvis du opplever vold i hjemmet, er utsatt forovergrep, er redd for tvangsgifte eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner. 

 

Tidligere blogginnlegg