Ung Nannestad, Bloggen symbol

{

Bloggen

}

Illustrasjon av en som løfter opp hjerte
Publisert:
27.3.20

Til ungdommen vår i Nannestad

Først og fremst må vi få si takk, takk for at ungdommen i Nannestad er så fantastisk fin.

Vi vet at det er tøffe tider, at det er vanskelig å motivere seg for skole og ikke minst kjedelig å ikke få henge sammen med kompiser og venninner.

Myndighetene forteller oss at skoler skal holde stengt, først i 2 uker. Ok, det kan vi nok klare. Vi mobiliserer, lærerne ordner opplegg for hjemmeskole, og det stilles krav til dere om å følge skolehverdagen hjemmefra. Ikke nok med at skolene er stengt, men dere oppfordres til å holde dere mest mulig inne og dere skal unngå å være sammen med vennegjengen dere normalt sett tilbringer masse av fritiden sammen med. Så var det fritidstilbudene da.. Fotball, ski, håndball og annen aktivitet bli avlyst. Javel, sånn må det bare bli, og dere følger opp!

Kommunen og bygdene er stille, de eneste man ser er de som går turer eller lufter hunden. Ungdommen er borte. Ingen mopeder, ingen sykler, ingen aktivitet på fotballbanene. Dere holder dere inne, dere gjør som dere får beskjed om. 2 uker, det klarer vi!

2 uker senere...

Regjeringen holder pressekonferanse. Beskjeden er soleklar! Skolene holder stengt til over påske. Ny vurdering blir tatt i påskeuken. Nok en gang må det mobiliseres! Hjemmeskole i nesten to uker til, minst! Noen ble sikkert glade, kanskje litt lettet. Andre kjente kanskje på skuffelse, sinne og frustrasjon. Motivasjonen for å følge opp skolen daler, dere savner vennene deres og det normale livet. Fristelsene er der. Stikke ut og henge, men dere gjør det ikke. Dere holder dere fortsatt hjemme, tar de nødvendige forhåndsreglene dere blir oppfordret til. Dere mobiliserer, dere står opp og tar det ansvaret.

Mens hyttefolket klager over at de ikke får reise på hytta, så hører vi ingenting fra dere. Dere klager ikke!
Midt oppi en tid hvor det er så mange ubesvarte spørsmål som kan sette så mange følelser i sving, så klager dere ikke. Iallfall ikke høyt! Russen forholder seg til at det kanskje ikke blir noe russetid i 2020. Dere holder hodet hevet og forholder dere rolige. Det er ikke gitt at det er slik det skulle bli, men dere står frem som fantastisk fine rollemodeller.

Vi vet at det er tøft å være ungdom i disse dager, og at denne annerledeshverdagen er noe vi mer enn gjerne skulle vært foruten. Allikevel står dere der, ungdommen, som noen av de fineste individene vi vet om. Dere forholder dere til alt, på en eller annen fantastisk måte. Dere er tøffe, dere er flinke og sammen skal vi klare dette!

Utekontakten i Nannestad er stolt over dere som ungdommer, og vi gleder oss til å få tilbake den normale hverdagen hvor vi kan få være sammen med dere. Vi gleder oss til å hilse på dere i skolegangen, slå av en prat om alt det fine dere lurer på, og få dele ungdomshverdagens opp- og nedturer med dere.
Fortsett å være de fine menneskene dere er, fortsett å ta det ansvaret dere har tatt til nå, fortsett å være gode medmennesker og fortsett å være glad i deg selv og de rundt dere.

Det er tøft nå, men det vil gå bra!

Vi er glad i dere alle sammen, og igjen... vi er så utrolig stolte av dere :)

Gode klemmer fra Maria og Cathrine <3

Tidligere blogginnlegg